< br />< br />
 • Troens sejr

  5. marts 2017

  Prædiketekst: 1 Petersbrev 5,8-14
  Prædikeserie: 1. Petersbrev
  Prædikant: Carsten Jørgensen

  v8  Vær årvågne og på vagt! Jeres modstander, Djævelen, går omkring som en brølende løve og leder efter nogen at sluge; v9  stå ham imod, faste i troen, I ved jo, at de samme lidelser rammer jeres brødre her i verden. v10  Og når I må lide her en kort tid, vil al nådes Gud, som har kaldet jer til sin evige herlighed ved Kristus Jesus, selv udruste, støtte, styrke, grundfæste jer. v11  Magten er hans i al evighed! Amen.

  v12  Med bistand fra Silvanus, som jeg regner for en pålidelig broder, har jeg nu i korthed skrevet for at opmuntre jer og bevidne, at dette er Guds sande nåde; den skal I holde fast ved. v13  Jeres udvalgte søster i Babylon og min søn Markus hilser jer. v14  Hils hinanden med kærligt kys. Fred være med jer alle, som er i Kristus!

   

 • Et kald til ydmyghed del 2

  19. februar 2017

  Prædiketekst: 1 Petersbrev 5,6-7
  Prædikeserie: 1. Petersbrev
  Prædikant: Carsten Jørgensen

  v6  Ydmyg jer derfor under Guds stærke hånd, så vil han ophøje jer, når tiden kommer, v7  og kast al jeres bekymring på ham, for han har omsorg for jer.

   

 • Et kald til ydmyghed

  5. februar 2017

  Prædiketekst: 1. Petersbrev 5,5
  Prædikeserie: 1. Petersbrev
  Prædikant: Carsten Jørgensen

  v5  Ligeså skal I unge underordne jer under de ældste; I skal alle være klædt i ydmyghed over for hinanden, for
  Gud står de hovmodige imod,
  de ydmyge viser han nåde.

   

 • Formaninger til de ældste

  22. januar 2017

  Prædiketekst: 1. Petersbrev 5,1-4
  Prædikeserie: 1. Petersbrev
  Prædikant: Carsten Jørgensen

  v1  Jeres ældste formaner jeg som medældste og som vidne om Kristi lidelser og som den, der har del i den herlighed, som skal åbenbares: v2  Vær hyrder for Guds hjord hos jer, vogt den, ikke af tvang, men frivilligt, som Gud vil det, ikke for ussel vindings skyld, men glad og gerne. v3  Gør jer ikke til herskere over dem, I har ansvaret for, men vær forbilleder for hjorden; v4  og når hyrden over alle hyrder åbenbares, skal I få herlighedens uvisnelige sejrskrans.

   

   

 • Vort lidelsesfællesskab med Kristus

  8. januar 2017

  Prædiketekst: 1. Petersbrev 4,12-19
  Prædikeserie: 1. Petersbrev
  Prædikant: Carsten Jørgensen

  v12  I kære, I skal ikke undre jer over den ildprøve, I er ude for, som var det noget fremmed, der skete med jer; v13  men glæd jer, når I deler Kristi lidelser, så at I også kan juble af glæde, når hans herlighed åbenbares.v14  Hvis I bliver hånet for Kristi navns skyld, er I salige, for herlighedens ånd, Guds ånd, hviler over jer. v15  Men ingen af jer må lide som morder eller tyv eller forbryder eller for at gå andres ret for nær; v16  men hvis nogen lider som kristen, skal han ikke skamme sig, men gøre Gud ære med det navn. v17  For nu er det tiden, da dommen tager sin begyndelse, og den begynder med Guds hus; men når den begynder med os, hvilken ende vil det så ikke tage med dem, der er ulydige mod Guds evangelium? v18  Hvis den retfærdige med nød og næppe frelses, hvordan vil den ugudelige og synderen da være stedt? v19  Derfor skal de, der efter Guds vilje må lide, stadig gøre det gode og overlade deres sjæl til den trofaste skaber.