At bygge efter Guds visdom

Prædiket d. 9. juni 2019

Prædiketekst: 1. Korintherbrev 3,10-23
Prædikeserie: 1. Korintherbrev
Prædikant: Carsten Jørgensen

v10  Efter den nåde, der var givet mig af Gud, har jeg som en kyndig bygmester lagt grundvolden, men en anden bygger videre på den. Enhver bør se til, hvordan han bygger. v11  For ingen kan lægge en anden grundvold end den, der er lagt, Jesus Kristus. v12  Hvis nogen bygger på grundvolden med guld, sølv, ædelsten, træ, hø, halm, v13  skal det vise sig, hvad slags arbejde enhver har udført. Dagen skal gøre det klart, for den bryder frem med ild, og ilden skal prøve, hvordan hver enkelts arbejde er. v14  Hvis det, han har bygget, bliver stående, skal han få løn, v15  men hvis hans arbejde går op i luer, skal han gå glip af lønnen, men selv blive frelst, dog som gennem ild.

v16  Ved I ikke, at I er Guds tempel, og at Guds ånd bor i jer? v17  Hvis nogen ødelægger Guds tempel, skal Gud ødelægge ham. For Guds tempel er helligt, og det tempel er I.

v18  Ingen må bedrage sig selv. Hvis nogen af jer mener at være vís i denne verdens forstand, må han blive en dåre for at blive vís. v19  For denne verdens visdom er dårskab for Gud – der står jo skrevet: »Han fanger de vise i deres snedighed,« v20  og igen:
Herren kender de vises tanker,
han ved, at de er tomme.
v21  Derfor må ingen være stolt af mennesker. Alt tilhører jo jer, v22  enten det er Paulus eller Apollos eller Kefas, enten det er verden eller liv eller død, enten det er det, som nu er, eller det, som kommer – alt tilhører jer. v23  Men I tilhører Kristus, og Kristus Gud.